Category: Studere ved et universitet

Relevant jobb etter studiene

Realfag gir raskest jobb før fullført utdanning, sier en kandidatundersøkelse på Universitetet i Agder. Selv om denne studien kanskje ikke sier den fulle sannheten på grunn av få deltagere, så gir den oss en god innsikt i hvilke fag det kan være lurt å studere. Realfag omfavner jo blant annet matematikk, økonomi, fysikk og biologi, noe som kan oppleves som litt tunge fag for mange. I dette tilfellet kan det være lurt å satse på generell studiekompetanse, noe som åpner døren til mange ulike studier senere. Det kan også være lurt å titte på helsefag, for vi vet jo at det er stor etterspørsel etter kompetente helsearbeidere. Eller hva med en lærerjobb?

Bli din egen sjef

Det er mange som drømmer om å drive sitt eget firma etter endt utdanning og da kan det lønne seg å be om råd hos Innovasjon Norge. Du kan også fakturere uten eget firma, noe som gjør det enda enklere å starte opp som freelancer. De aller fleste starter opp med et enkeltmannsforetak i starten, og dersom dette utvikler seg til noe større kan de gå over til et A/S. Mange typer utdanninger kan legge til grunn for å bli sin egen arbeidsgiver, men man ser at innen kreative bransjer er dette mer naturlig enn om man har studert realfag eller helsefag. Husk at det foreligger vel egentlig ingen grenser for hva slags firma man kan starte opp, kun fantasien setter grenser.

Velg det du finner mest interessant

Det finnes alltid mange med en mening om hvordan man lettest kan få seg en jobb, men når alt kommer til alt er det viktigst å følge sine egne evner. Det er svært vanskelig, om ikke umulig, å lykkes i noe man ikke interesserer seg for. Det aller lureste kan være å se på hvordan dagens arbeidsmarked beveger seg, og deretter velge en utdanning som både interesserer deg og som det er behov for i fremtiden. Det å finne en slik match er kanskje ikke det enkleste, men de aller fleste skoler har gode rådgivere man kan snakke med. Er du derimot kun ute etter å finne en jobb snarest mulig, da er en praktisk rettet utdanning tingen.

admin