Category: Uncategorized

Penger og skole!

Det å gå på skole er en ganske stor greie! Det er ikke alle som får muligheten til å gå på universitet, selv om det er noe som er tilgjengelig for alle om de vil. Det er jo et par ting som er viktig sånn sett, å ha gode nok karakterer til å komme inn på en skole, og å ha penger nok. I Norge har vi heldigvis gratis offentlige universitet, slik at det ikke er det aller største problemet her. Men også i Norge behøves det ganske mye penger om du skal studere, spesielt om du flytter ut og plutselig får ansvaret for din egen økonomi. Leie, mat og transport gjør at det kan bli ganske vanskelig og utfordrende.

Det gjør at muligheten til å ha det moro begrenses, litt i hvert fall. Du kan jo naturligvis leve som visse studenter gjør, ved å feste hele tiden, men det er noe som kan bli ganske repetitivt og kjedelig i lengden kanskje? Om du ikke jobber mens du studerer, og du ikke får hjelp fra andre steder er det vanskelig, kanskje du kan få et forbrukslån som gir deg litt handlerom, men også det er vanskelig om du ikke har noen garantier for å kunne betale det tilbake. Penger er jo viktig i alle aspekt av livet, slik at det å ha litt tilgjengelig er viktig, om enn bare for å ha litt ekstra, altså ikke for å nødvendigvis bruke. Det å ta et forbrukslån kan være en løsning altså, men det avhenger rett og slett på hva du ønsker å gjøre. Det er jo også meningen at studentlivet skal være litt gøy, og at man kan gjøre feil. Man er jo tross alt ung når man studerer, slik at om man gjøre noe feil, så er det ikke noe man henge seg opp i altfor mye.

Et annet poeng med å være student er at du skal faktisk fullføre utdannelsen din og få jobben du har drømt om i lang tid. Klarer du å oppnå det så har jo alt sammen ha vært verdt det! Det er jo opp til enhver, og det er jo mange som begynner på universitet bare for å ha det gøy, spesielt i land som Norge hvor det ikke koster noe. Det er forståelig til en viss grad, men så starter jo livet en gang, og da behøver man jo noe å ha gjøre. Klarer du å gjøre det i tillegg med en utdannelse og jobb som du har drømt om lenge så har du virkelig truffet blink! Så det er noe å vurdere for alle sammen egentlig, fordi utdannelse på et høyt respektert universitet kan virkelig hjelpe deg fremover i livet!

admin