Category: Ymse

Livet på universitet

I denne artikkelen skal vi snakke om livet som student på et universitet. Vi skal også i all hovedsak snakke litt om forskjellige problemer som en student kan møte på når han eller hun studerer på et høyere nivå. Samtidig skal vi selvsagt komme med forskjellige råd og tips til hvordan man kan fikse disse problemene, eller til og med sørge foRr at de ikke oppstår til å begynne med.

Starten av livet som student

Når man først begynner på et universitet så kan det være veldig mange ting som distraherer deg. For det første kan det hende at du må bli vant til å ta på deg en større arbeidslast, og det kan kollidere med alle de andre aktivitetene som du kommer til å holde på med mens du går på skolen.

Det viktigste her er at du får en rask oversikt over alt som kommer til å være relevant for deg i dette semesteret. Derfor må du vite nøyaktig hvor mye arbeid du skal legge ned i hvert eneste kurs som du har. Det å begynne med å lage en timeplan og sørge for å holde deg til den helt fra starten er ekstremt viktig.

Det finnes også mange applikasjoner som kan hjelpe deg med å være disiplinert og gjøre det arbeidet som trengs.

Husk også at du må planlegge alt du gjør nøye, ikke bare det som er relatert til skolen. Spesielt sliter de fleste studenter med sin egen personlige økonomi, så vær forsiktig!

Sunn livsstil

Det er også veldig at vi har en veldig sunn livsstil, og det starter faktisk med et funksjonelt sosialt liv. Det finnes mange organisasjoner som tilbyr gode løsninger for studenter når det blant annet gjelder trening, leie, rabatter og mer til. For å kunne finne den riktige balansen så må du gjøre det beste ut av alle tilbudene som du finner som er rettet mot studenter.

Etter at du har planlagt alle rutinene dine og gjort unna alt det du skal gjøre av lekser og jobb, så kan det noen ganger hende at du har litt ekstra tid til overs. Denne tiden må du bruke veldig fornuftig. Dersom du alltid kjører på med hardt arbeid så kan det hende at du faktisk blir utbrent. Derfor er det viktig at du trener, spiser sunt og sosialiserer.

Studenter er jo veldig kjente for å feste, og dersom du trenger utstyr så kan du besøke Partyking.no for å finne alt du trenger. Det er viktig å kose seg og ha det gøy også, slik at du ikke blir overkjørt av alt det nye ansvaret. Nøkkelen her er å finne balansen, og ikke gjør for mye av noe. Varierer aktivitetene dine og hold ting gående ved å holde det nytt og ferskt!

Rebecka