Category: Uncategorized

Lag en studiekrok med tapet!

Du som er student har sikkert opplevd å være mer hjemme i det siste. Har du ønsker om å pusse opp på kontoret, eller gjøre studiekroken din i stuen litt hyggeligere? Da har vi et godt tips til deg!

Større del av studietiden tilbringes hjemme

Coronapandemien har ført til at mange som studerer på universitet og høyskoler får mindre tid på skolen. Forelesninger er erstattet med digitale varianter, og man opplever mindre kontakt med andre. Selv om dette er i endring på grunn av vaksinering og økt bruk av hurtigtester på universitetene, er det vanskelig å si noe om hvordan det blir til vinteren igjen. Derfor er det lurt å forvente å måtte tilbringe mye av studietiden hjemme også fremover. Kanskje du uansett er en introvert person som foretrekker å lese hjemme alene? Uansett hva slags type du er, kan du med enkle triks gjøre kontoret ditt eller studiekroken din litt hyggeligere.

Bruk tapet!

En tapet kan forandre et rom umiddelbart , og avhengig av farge og mønster påvirke deg på ulike måter. Det finnes massevis av vakre tapeter med blomstermønster i ulike farger med flotte detaljer. Å ha noe pent å se på mens du funderer på formuleringer til innleveringer kan være lurt for å unngå stress. De fysiske omgivelsene våre påvirker oss, og ulike farger fremkaller ulike følelser. Det kan være lurt å lese seg opp på fargepsykologi før du skal velge en tapet som skal brukes der du jobber med studier. Dersom du ikke har et eget rom til studiene, kan det å tapetsere et avgrenset område av et større rom gi en god effekt. Du kan tapetser en krok og sette opp en skillevegg eller en bokhylle for å skape romfølelse. På denne måten får du en vakker arbeidskrok i stuen eller på soverommet, og et lite avbrekk fra der du vanligvis sitter. Variasjon er sunt for hjernen vår, og det å sitte på samme sted når man spiser, studerer og prater i telefonen kan bli kjedelig i lengden.

Finn den perfekte tapeten for deg

Det finnes så mange muligheter innen tapet. Her er det stor variasjon innen både teksturer, farger og mønstre. Det er også mulig å lage tapet av et bilde. Kanskje du har tatt et som du er veldig fornøyd med? Vær obs på å velge noe du synes er behagelig å se på, og ikke nødvendigvis det tøffeste og kuleste du finner. Hent gjerne opp fargene i tapeten med dekorartikler som vaser og putetrekk andre steder i rommet. Slik skaper du en visuell helhet i hjemmet ditt.

admin