Category: Ymse

Hvordan velge riktig universitet?

 

Det er ikke bare-bare å orientere seg når det gjelder studier og universiteter, og man kan fort gå seg vill i jungelen av alle studietilbudene. Ikke alle har en klar plan om hva de vil gjøre resten av livet, men for de som har det, og vet akkurat hva de ønsker å studere, kan det være lurt å undersøke hvilke universiteter som kan gi deg det beste studietilbudet.

De åtte ulike universitetene i Norge tilbyr utdanning innenfor mange av de samme studiene, men kvaliteten kan variere fra universitet til universitet. Det gjelder å legge merke til rykter og historie. Ved visse universiteter veier for eksempel teknologisamfunnet tyngst, mens et annet universitet kan ha rykte som det beste når gjelder psykologiutdanning.

Det vil som regel være ekstra vanskelig å få tilbud om studieplass ved det universitet som er best på det du ønsker å studere. Kampen om plassene er tung, men ikke umulig om man har en plan og et mål. Det viktigste er da å være godt forberedt og starte prosessen så tidlig som mulig.

Andre ting kan også være faktorer som tiltrekker en til et visst universitet. Enten det er byen universitetet er lokalisert i eller andre tilbud som universitetet tilbyr som frister, må man uansett tenke over studietilbudet og om det er tilstrekkelig for det målet man selv har med sitt liv.

Å planlegge er en stor del av utdanning, og man er nødt til å ha en plan for at studiene skal ha den hensikten man ønsker at de skal ha. Det er derfor dumt å begynne på nye ting hele tiden, men samtidig kan det være lurt å prøve ut et par ting først, dersom man ikke er helt sikker på hva man ønsker å studere.

Det er lov å feile, og har man først flyttet til en by og begynt å studere ved et universitet, vil man ha tilgang til flere ressurser og hjelpende organer via universitet, slik at det er enkelt å bytte studium eller bare ha noen å snakke med som har ekspertise på området.

Å velge riktig studium og universitet er altså ingen enkel oppgave. Det er heller ikke noe man skal ta lett på, da dette er med på å forme fremtiden din og legger den første byggeklossen for resten av karrièren og jobblivet.

Rebecka