Category: Ymse

Hvordan velge riktig studium?

 

Det kan være ekstra vanskelig å velge riktig studium, og spesielt å komme inn på akkurat den skolen man ønsker å studere ved. De aller færreste har en klar plan om hva de ønsker å gjøre resten av livet, derfor er det lurt å undersøke nøye, slik at man har en oversikt over studietilbudene.

Det første man bør tenke over er interesser. Man må finne ut hva man liker å holde på med og hva slags arbeidsmetoder men selv trives med. Uten interesse for det man driver med, er man ikke i stand til å utføre en god jobb. Neste steg er å kartlegge hvordan man er som person. På denne måten kan man finne ut hva slags utdanning og arbeid man passer til å drive med.

Å undersøke studietilbudene nøye er en god idé. Det kan være mange like studietilbud ved de ulike universitetene. Det kan derfor være lurt å finne ut akkurat hvilket studium man ønsker å studere slik at man kan søke på det samme studiet ved ulike universiteter. Dersom man drives spesielt mot en by, bør man også lytte litt til magefølelsen, slik at man velger noe som er riktig for seg.

Rebecka