Category: Uncategorized

En hektisk studiehverdag

Livet som student er alt annet enn bedagelig. Ja, man kan absolutt oppleve sitt livs beste tid imens man studerer, og de aller fleste sitter igjen med en majoritet gode minner fra studietiden sin, men det er samtidig en av de mest hektiske periodene man opplever.

Som student har man sjelden en «åtte til fire»-hverdag, og man styrer ofte tempoet sitt selv, men det er forelesninger å gå til, utallige sider som skal leses, og oppgave etter oppgave som skal ferdigstilles. Det gjelder å holde tunga rett i munnen, og å prioritere riktig.

Styr unna tidstyveri

Den berømte tidstyven er en du kommer til å møte på ofte som student. Det kan være alt fra å sortere smykkeskrinet, til å vaske komfyren, eller det å glo på tv-serier online – det meste frister mer enn å jobbe med oppgaven når det nærmer seg innleveringsfristen.

Noen få er født med gaven til å prioritere tidsmessig riktig helt av seg selv, for alle andre gjelder det å legge opp til en strukturert hverdag. For mange kan det være til god hjelp med kalendere og lister, slik at man kan sette opp en daglig tidsplan over hvor mye man skal få unnagjort av arbeid i løpet av dagen. Prioriteringslister over hvilke oppgaver som haster mest, eller som kommer til å kreve mest tid, kan redde deg fra slurvete skippertak når det nærmer seg fristen.

Forstyrrende medstudenter

Man treffer mange fantastiske mennesker under tiden som student, både fra studentmassen og fra lærerstaben. Mange finner nye idoler blant foreleserne, og man former livslange vennskap. Bor man på campus vil man ofte oppleve at man kan slite med å finne steder hvor man kan jobbe uforstyrret. Det kan være at noen som jobber med et gruppearbeid prater for høyt for din smak, og de i kantina skratter og ler, eller til og med lyden av tastetrykk på lesesalen kan forstyrre konsentrasjonen.

For deg som lett lar deg forstyrre av andres lyder og vesen, og som mangler muligheten til å kunne trekke deg helt unna, så kan det være en idé å laste ned spillelister med studiefokuserende musikk, plugge inn airpods, og bare sone ut omverdenen. Pass på at du ikke setter på musikk du kan synge til, eller som på annet vis kan forstyrre deg, men noe som bare demper lyden av de rundt deg.

Forferdelige fristelser

Tiden som student byr på mange fristelser i form av sosiale hendelser. Studentsamfunnene er fantastisk flinke til å skape samhold i form av fester, konserter og temakvelder. Du skal selvfølgelig delta på det du kan, men det lønner seg absolutt å styre unna det om man drukner i arbeid, eller har en viktig prøve eller presentasjon dagen etterpå. Spar på kreftene til studiene!

Rebecka