Vi mennesker er veldig forskjellige, spesielt når det kommer til hvor sosiale vi er. Noen av oss er veldig utadvente i legningen og trives best med mange mennesker rundt seg mye av tiden og lite tid alene. Andre igjen er mer introverte og trenger mer tid alene og mindre tid sammen med andre. Uansett hvilken kategori vi passer i så trenger de fleste av oss å ha et sted som er privat, et sted vi kan trekke oss tilbake til om vi ønsker det. Derfor kan det være en utfordring å dele rom med noen andre, men det er ikke umulig.
Det lar seg gjøre
Har du søsken du har delt soverom med i oppveksten? Det å måtte forholde seg til noen andre mesteparten av tiden kan være god trening til resten av livet. Det er nemlig en veldig god egenskap å kunne komme overens med mennesker med andre vaner og tanker enn du selv har. Vi ser at det foregår Spennende samarbeid på tvers av verdensdeler hver eneste dag, så det å dele rom med en eller to personer man bor sammen med burde la seg gjøre. Og det er jo ikke bare søsken som deler rom. I de fleste kollektiv deler man eventuelle fellesrom som stue og kjøkken, men det finnes også en del kollektiv hvor man faktisk også deler soverom med hverandre. Dette passer nok ikke alle, men for gode venner som kjenner hverandre godt kan det fungere.
Å dele plass som voksen
Så er det lettere å dele plassen sin med noen som voksen, eller er det vanskeligere? Livet som barn var kanskje enklere og mer rett frem, men du klarte nok heller ikke å kommunisere like saklig og rolig med broren eller søsteren din som du kan nå. Derfor er det mange kollektiv og andre delte hjem som benytter seg av forskjellige fellesregler. På toppen av det at man gir og tar av hverandres plass så kommer det også andre ting. Hvem eier hva i kjøleskapet for eksempel? For ikke å snakke om større ting, som det å skaffe en ny felles parkett. Er dette noe alle er enige i at man trenger, og skal man dele utgiftene likt? Heldigvis pleier ting som dette å være huseierens ansvar så lenge man leier.